Gunfactor huis kopen

De gunfactor: je hoort er steeds meer over en in de huidige bizarre woningmarkt lijkt de gunfacor steeds belangrijker. 

De huidige Woningmarkt is echt bizar. Het aanbod is zeer beperkt. De vraag is enorm. Hierdoor wordt er vaak zo’n 15% overboden. De kans dat jouw bod geaccepteerd wordt, is extreem klein.

Gunfactor vergroten?

Een verkoper sorteert de biedingen op twee stapels: aantrekkelijke en onaantrekkelijk biedingen. Jij wilt natuurlijk op de stapel met aantrekkelijke biedingen komen. De gunfactor helpt je daarbij. Wat moet jij doen voor een maximale gunfactor?

De gunfactor bestaat uit verschillende onderdelen. Sommige onderdelen zijn slecht voor je gunfactor, anderen zijn goed voor je gunfactor.

In mijn gratis online training leg ik je binnen een uur alles uit wat je moet weten.

Nu ga ik in vogelvlucht door de verschillende onderdelen heen. 

11 Tips voor een Goede Gunfactor

Als jij een bouwkundige keuring wilt, gaat dat ten koste van je gunfactor. De kans dat je op de stapel met onaantrekkelijke biedingen komt te liggen is groter als je een bouwkundige keuring wilt. Je wilt echter bij oudere woningen wel weten wat de bouwkundige staat is, dus deze afweging tussen gunfactor en onderzoeksplicht is nog wel eens complex.

Een voorbehoud van financiering is in de meeste gevallen essentieel. Door dit voorbehoud niet op te nemen, loop jij het risico om 10% van de koopsom als boete moeten betalen als je de financiering niet rond krijgt. Dat wil je niet. Echter, biedingen zonder voorbehoud van financiering maken veel meer kans. Mocht je de mogelijkheid hebben, werkt dat dus zeker in je voordeel.

Een opvallend bedrag kan enigszins meespelen in een betere gunfactor. Een opvallend bedrag is nooit een rond bedrag, maar een gek getal.

Wij hebben tientallen voorbeelden gezien van het juist inspelen op de emotie van de verkopers. Dit kan op verschillende manieren en hangt vooral van de specifieke situatie af.

Een motivatiebrief waarin jij uitlegt waarom jij de ideale koper bent, kan je gunfactor vergroten. Dit kan soms net het verschil maken.

Flexibel zijn in de overdrachtsdatum vinden de verkopers fijn. Het helpt dus ook mee in je gunfactor.

Verkopers zitten er vaak niet op te wachten dat hun woning verhuurd wordt. Benadrukken dat jij geen belegger bent, kan je voordeel werken.

De verkoper kennen werkt altijd goed voor je gunfactor. Het is lastig om hier invloed op te hebben. Mocht je de verkopers al kennen, dan kan dat zeker in je voordeel werken en je gunfactor vergroten.

Een aankoopmakelaar vergroot de gunfactor enorm. De verkopende partij vindt het fijn om met een expert te onderhandelen en je bod wordt direct serieus genomen. Daarnaast kun je veel eerder actie ondernemen, omdat aankoopmakelaars woningaanbod al zien voordat het op Funda staat. Eventuele conflicten worden makkelijker opgelost, omdat jullie allebei niks meer om handen hebben. Daarnaast scheelt het de verkoopmakelaar ook nog eens heel veel werk, waardoor hij er zeker voorkeur voor zal hebben.

Als je een voorbehoud van financiering moet geven, dan kan een verklaring van je financiële situatie de verkoper meer zekerheid geven en zorgen dat jouw bod aantrekkelijker is.

Last but not least: de allerbelangrijkste reden voor de gunfactor is een hoger bod. Verkopers vinden de hoogte van het bod uiteraard de meest belangrijke factor.

Wil jij dus in deze bizarre markt kans maken op een woning, volg dan mijn gratis training en zorg ervoor dat je je gunfactor zo positief mogelijk maakt!

Was dit nuttige informatie?
   
Bedankt voor je input!