Afbeelding van handen met een huisje erin. Wat maakt een goede aankoopmakelaar? Onderhandelmakelaar Han Busio vertelt.

De Onderhandelmakelaar vertelt: Wat maakt een goede aankoopmakelaar?

Vorige week hebben we het gehad over waarom je een aankoopmakelaar in zou schakelen. De volgende vraag is dan: wat maakt een goede aankoopmakelaar? Daar gaan we het deze week over hebben.

Wat doet een aankoopmakelaar?

Onze aankoopmakelaar heeft zich gebogen over de vraag wat nou eigenlijk een goede aankoopmakelaar is. Volgens hem zijn hierbij verschillende elementen van belang. Laten we eens beginnen bij het begin: wat doet een aankoopmakelaar? Vorige week hebben we dit al besproken. Kort samengevat helpt een makelaar je bij het creëren van de gun-factor. De verkoopmakelaar onderhandelt namelijk liever met een aankoopmakelaar dan met een particulier. Dan verloopt het allemaal professioneler en worden er minder fouten gemaakt. Daarnaast staat een aankoopmakelaar als buffer tussen twee partijen in, wat zijn positie sterker maakt. De gesprekken verlopen op die manier altijd via iemand.

Kenmerken van een goede aankoopmakelaar

Wat zijn nu kenmerken van een goede aankoopmakelaar? Ten eerste moet je natuurlijk een opleiding tot makelaar hebben gevolgd en daarvan een diploma hebben. Daarnaast speelt ervaring ook een grote rol. Bij voorkeur ook in de verkoopmakelaardij zelf. Op die manier weet je alles van het reilen en zeilen binnen de makelaardij, wat belangrijk is om een goede aankoopmakelaar te worden. Tot slot is er nog één belangrijk punt en dat is mensenkennis. Weten met wie je te maken hebt en ook tussen de regels door kunnen lezen.

Wil jij graag een aankoopmakelaar van ‘Libero Aankoop’ inschakelen voor de aankoop van jouw droomhuis. We geven je graag meer informatie. Mocht je eruit zijn en graag in contact komen met één van onze aankoopmakelaars dan kan dat uiteraard ook!

 

<< Waarom een aankoopmakelaar?

>> Tips voor de bezichtiging

Was dit voor jou nuttige informatie? Laat het ons weten!
   
Bedankt voor je input!

 

Related Post

Geef een reactie