Afbeelding van een wip-wap, met een euroteken aan de ene kant en een huisje aan de andere kant. Fiscale uitzondering starterslening loopt af.

Let op! De fiscale uitzondering van de Starterslening loopt af

Het einde van de fiscale uitzondering van de Starterslening is in zicht. Ben jij een starter en wil jij nog graag gebruik maken van deze uitzondering? Dan moet je ervoor zorgen dat jouw aanvraag voor 31 december 2016 de notaris passeert.

Wat houdt de fiscale uitzondering in?

Op 1 januari 2013 zijn de fiscale regels voor de hypotheekrenteaftrek gewijzigd. Wanneer je vanaf 2013 een hypotheek afsloot, moest je deze annuïtair (maandelijks met hetzelfde bedrag) aflossen om voor de hypotheekrenteaftrek in aanmerking te komen.
De Starterslening voldoet niet aan deze vereiste minimale aflossing. De Starterslening is namelijk de eerste drie jaar rente- en aflossingsvrij.
In de Wet Maatregelen Woningmarkt 2014 is voor de Starterslening een uitzondering gemaakt. Deze uitzondering is geldig tot en met 31 december 2016. Hierdoor heeft een Starterslening ook recht op hypotheekrenteaftrek.

Starterslening aanvragen

Wil je nog een aanvraag indienen voor een Starterslening, dan moet je er rekening mee houden dat de gehele procedure ongeveer 3 maanden duurt. Door deze lange aanvraagprocedure kan SVn op een gegeven moment besluiten om geen aanvragen meer in behandeling te nemen. Je moet er dus snel bij zijn.

Starterslening vanaf 2017

De Starterslening is voor veel gemeenten een belangrijk beleids- en stimuleringsinstrument. Dankzij deze lening kunnen starters sneller een woning kopen. Gemeenten gebruiken de Starterslening hier al meer dan 10 jaar voor. SVn onderzoekt op dit moment naar de mogelijkheden die ervoor zorgen dat de Starterslening in aangepaste vorm ook ná 2016 aantrekkelijk blijft voor alle partijen. Op dit moment zijn daar nog geen concrete plannen voor.

Heb je een huis op het oog en wil je niets liever dan eigenaar worden? De aankoopmakelaars van ‘Libero Aankoop’helpen je graag bij de aankoop en zullen onderhandelen tot de absolute bodemprijs. Vraag vandaag nog een gratis adviesgesprek aan.

Bron: www.svn.nl

Was dit voor jou nuttige informatie? Laat het ons weten!
   
Bedankt voor je input!

 

Related Post

Geef een reactie