zonnepanelen op huis

Energiezuinig huis: verhoog de waarde van je huis

Een groot gedeelte van de Nederlanders is in bezit van een koophuis. Wanneer je jouw huis (ooit) wilt gaan verkopen, wil je natuurlijk dat het huis zoveel mogelijk waard is. Maar hoe kan je nu de waarde van je huis verhogen? Dit kan bijvoorbeeld door je huis energiezuiniger te maken. Daar heb je trouwens niet alleen profijt van bij de verkoop, maar zelfs op het moment dat de ingreep is voltooid.

Energiezuinig huis

Om te bepalen of nieuwe gebouwen energiezuinig genoeg zijn, wordt gemeten aan de hand van de Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC-label). Per 1 januari 2015 zijn de eisen hiervoor aangescherpt. Het idee van dit EPC-label is dat nieuwe gebouwen energiezuinig en daarmee ook goedkoper zijn. Best belangrijk dus dat je huis energiezuinig is, ook als het geen nieuwbouwwoning betreft. Welk EPC-label jouw huis nu heeft, kan je online berekenen.

Vervang enkel glas

De meeste huizen hebben inmiddels al dubbel glas, maar het kan ook zo zijn dat je huis nog voorzien is van enkel glas. In dit geval kan het handig zijn om de ramen te laten vervangen door dubbel glas. Dit zorgt ervoor dat het huis beter is geïsoleerd waardoor minder warmte verloren gaat. Uiteindelijk betekent dit dus dat er minder energie nodig is om het huis te verwarmen, waardoor je flink zal kunnen besparen. Ook verhoogt het de waarde van je huis.

Isoleren

Het huis laten isoleren is sowieso een goede vorm om de waarde van je huis te verhogen. Denk aan vloer-, spouwmuur-, en dakisolatie. Als je al van plan was om een dakkapel te laten plaatsen, kan je de twee klussen combineren. Het isoleren van je dak wordt dan waarschijnlijk ook een stuk goedkoper.

Zonnepanelen plaatsen

Een van de trends op het gebied van het energiezuinig maken van je woning is het plaatsen van zonnepanelen. Zonnepanelen wekken energie op. Niet alleen zorgen zij ervoor dat je woning energiezuiniger wordt, het maakt de woning ook nog eens heel erg duurzaam. Dat kan een voordeel zijn voor potentiële kopers, voor wie duurzaamheid vaak een must is.

Alledaagse zaken

Natuurlijk kan je jouw huis ook energiezuiniger maken door simpelweg beter om te gaan met je energie. Dit verhoogt niet de waarde van je huis, maar zal je wel laten besparen op je energierekening. Denk bijvoorbeeld aan het uitzetten van apparaten wanneer je deze niet gebruikt, een slimme thermostaat te nemen of je gloeilampen te vervangen door ledlampen. Deze verbruiken minder energie. Ook kan het vergelijken van energieleveranciers een goede optie zijn om te besparen op de energierekening. Door in zee te gaan met de goedkoopste energieleverancier, kan je op jaarbasis veel geld besparen.

Was dit voor jou nuttige informatie? Laat het ons weten!
   
Bedankt voor je input!

 

Related Post

2 gedachtes over “Energiezuinig huis: verhoog de waarde van je huis

 1. Dubbel glas lijkt nuttig voor het besparen van energie. Heeft u wel eens aan een glas leverancier gevraagd wat de isolatiewaarde van enkel glas is en wat van dubbel glas. En welk dubbel glas de beste isolatiewaarde heeft. Zij weten het niet eens. U wel?
  Ik ben benieuwd. Bij voorbaat dank voor uw reactie.
  Met vriendelijke groet,

  1. Hallo Tim,
   Wij hebben geen contact met glasleveranciers, dus hier hebben wij dan ook geen vragen over gesteld. Een goede glasleverancier zal kunnen vertellen welk glas de beste isolatiewaarde heeft. Hopelijk kan hij of zij jou verder helpen!
   Groeten, MB

Geef een reactie