energiezuinig huis

Thuis energie besparen

Nu het buiten kouder wordt, willen we er thuis graag warmpjes bij zitten. In de zomermaanden zit je er vaak vanzelf al warm genoeg bij, maar in de winter gaat het niet vanzelf en moet vaak de verwarming aan. De verwarming hoog zetten kost echter flink wat energie. In dit blog vertellen we je hoe jij thuis energie kunt besparen én het lekker warm kunt hebben. Lees snel verder voor handige tips!

Energie besparen thuis

Thuis energie besparen is goed voor het milieu en goed voor de portemonnee. Met een paar eenvoudige aanpassingen kun je al behoorlijk wat energie besparen in huis. Wij zetten een paar tips op een rijtje waar je bijna geen moeite voor hoeft te doen:

  • Doe deuren waar mogelijk dicht om te voorkomen dat er warmte ontsnapt, open deuren veroorzaken namelijk tocht. Zelfs de deur op een kier zetten werkt al om energie te besparen in huis.
  • Zet de verwarming uit in ruimtes die je niet of nauwelijks gebruikt. Als het buiten vriest, kun je ze het beste op een lage stand zetten om bevriezing te voorkomen.
  • Kleed je wat meer winters, ook als je thuis bent. Een paar warme sloffen zorgen dat je geen koude voeten krijgt, een dekentje op de bank houdt je lekker warm en dikke trui doet wonderen. Door dit soort aanpassingen kan jouw verwarming wat lager. In de avond kan de verwarming ook wat eerder uit op deze manier.

In de winter energie besparen in huis hoeft dus helemaal niet ingewikkeld of duur te zijn. Met een paar kleine veranderingen in jouw dagelijkse routine bespaar je al snel flink wat energie!

Thuis energie besparen met goede isolatie

Is jouw huis nog niet zo energiezuinig? Dan zou je kunnen overwegen om jouw woning energiezuinig te maken. Een huis beter isoleren kan al met een paar kleine aanpassingen, zoals tochtstrips of radiatorfolie. Je kunt echter ook verbouwen om het huis energiezuiniger te maken. Je zou aan de volgende aanpassingen aan jouw huis kunnen denken:

  • Plaats dubbel glas om te voorkomen dat warmte via de ramen naar buiten trekt;
  • Isoleer het dak, want warme lucht stijgt op en verlaat jouw huis via het dak;
  • Isoleer de muren als dit nog niet gedaan is (vooral bij oudere woningen is dit het geval);
  • Plaats rolluiken voor de ramen zodat de warmte niet naar buiten kan;
  • Isoleer leidingen van de centrale verwarming.

Met deze aanpassingen zal jouw energierekening een stuk lager zijn. Energie besparen in huis is een stuk eenvoudiger op deze manier. Voor het energiezuinig maken van jouw woning zijn speciale leningen te krijgen, dus controleer dit goed voordat je begint met verbouwen.

Kijk jij bij aankoop van een woning naar het energielabel of ligt jouw prioriteit ergens anders? Thuis energie besparen is voor de één heel belangrijk, terwijl de andere dingen belangrijker vindt. Om uit te vinden wat je belangrijk vindt bij de aankoop van een woning, hebben wij een handig e-book voor je geschreven. Download het gratis e-book over het vinden van de perfecte woning en vind een woning die écht bij jou past!

Was dit nuttige informatie?
   
Bedankt voor je input!

 

Ook interessant

Alles wat je moet weten over de salderingsregeling De salderingsregeling voor zonnepanelen komt de laatste tijd vaak in het nieuws. Hoe zit dat nou precies? Wat wordt er in de Tweede Kamer besproken? W...
Energielabel verplicht bij verkoop woning Wil je je woning verkopen of verhuren? Houd er dan rekening mee dat het vanaf begin dit jaar verplicht is om een energielabel te overhandigen bij de v...
Let op! Extra hypotheek voor energiezuinige woning... Een woning kopen gaat niet over een nacht ijs. Het is namelijk een flinke investering waar je het liefst jaren mee vooruit wil. Daarbij wordt ook stee...
Een woning zonder gas, hoe zit dat? Wonen zonder gas is relevanter dan ooit. In 2050 wil Nederland CO2-neutraal zijn, waardoor het gebruik van aardgas behoorlijk verminderd moet worden. ...