Eigen huis of huurhuis, wat maakt gelukkiger?

Eigen huis of huurhuis? Dit maakt je het gelukkigst

Je twijfelt al een tijdje: ga je kopen of huren? Aan beide zitten voor- en nadelen. Een huurhuis gaat gepaard met flexibiliteit, maar tegelijkertijd zie je het geld dat jij betaalt aan huur niet meer terug. Aan een eigen huis zitten meestal iets meer kosten, maar de woning wordt met elke aflossing meer van jou. Wat maakt nou eigenlijk het gelukkigst, een huurhuis of een koophuis? Het Centraal Bureau voor Statistiek zocht het uit, en wij zetten het voor je op een rijtje.

Gelukkig wonen in een eigen huis

Ondanks de stress tijdens het aankoopproces en een flinke zoektocht naar de perfecte woning, loont je moeite en geduld wel. 94% van de mensen met een eigen huis is tevreden over hun woning en woonomgeving, tegenover 77% van de huurders. Het meest tevreden zijn de huiseigenaren met lage woonlasten, 95% is zeer tevreden over hun leefomgeving. Bij huurders is dit juist omgekeerd, slechts 74% van de bewoners met lage woonlasten is blij met de woning en woonomgeving. Een eigen huis maakt dus echt wel gelukkig.

Ongelukkig in nieuw huis

Goed nieuws dus voor mensen met een eigen huis! Wat wel opvalt, is dat huizenbezitters in grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam en Utrecht minder tevreden zijn met hun woonruimte en omgeving dan kopers die woonachtig zijn in een kleinere gemeente. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de grootte van het huis. In grote steden wonen meer mensen in een appartement of flat, terwijl mensen die een meergezinswoning hebben over het algemeen gelukkiger zijn dan mensen die een eengezinswoning bewonen.

Stop met huren, start met wonen!

Twijfel jij nog tussen huren of kopen? Denk eens aan alle voordelen van een koopwoning. Een eigen huis kun je helemaal aanpassen aan jouw wensen. Bovendien bouw je met elke aflossing meer vermogen op in plaats van dat je jouw zuurverdiende geld niet meer terug ziet.

De perfecte voorbereiding op een eigen huis kopen

Heb jij de keuze tussen een huurhuis of koophuis gemaakt en kan je wel wat hulp gebruiken bij de aankoop? Op deze grillige woningmarkt is het belangrijk om precies te weten waar je mee bezig bent. En dat kan nog weleens lastig zijn. Ruim die onzekerheid uit de weg met onze gratis online aankooptraining.

Tijdens deze eenmalige training geven we unieke informatie die je nergens anders vindt. Geschikt voor als je morgen een bezichtiging hebt, maar ook als je pas over een paar jaar een huis wilt kopen. Deze kennis is oneindig nuttig. Ontzeg jezelf niet van deze kans. Doe die Gouden Aankoop!

Deze onderwerpen komen aan bod:

  • De fout die 8/10 huizenkopers maakt;
  • Hoe je een perfect openingsbod bepaalt;
  • Hoe je door de trucs van de verkoopmakelaar heen prikt;
  • Waarom 99% van de aankoopmakelaars niet aan jouw kant staat;
  • En nog veel meer tips voor een succesvolle aankoop.

Schrijf je nu in: meer dan 56.000 Nederlanders gingen je al voor.

Was dit nuttige informatie?
   
Bedankt voor je input!

 

Ook interessant

Libero Aankoop vertelt: Hoe gaat nou dat biedingsp... Je hebt de woning van je dromen gevonden. Die wil je aankopen, dus zul je een bod moeten uitbrengen. Een aankoopmakelaar helpt je daar graag bij. We l...
Invloed creditcard op hoogte van jouw hypotheek Ben je op korte termijn van plan om een hypotheek aan te vragen voor jouw droomhuis? Dan is het belangrijk om je te realiseren dat een creditcard invl...
De beste Aankoopmakelaar van Nederland? Het is weer zo ver, de stembussen voor de Woningmakelaar van het Jaar verkiezing zijn weer geopend. De Woningmakelaar van het Jaar verkiezing wordt ge...
Goed nieuws: NHG-grens wordt niet verlaagd! In tegenstelling tot wat er eerder is aangekondigd, gaat de verlaging van de NHG-grens niet door. Deze zou per 1 juli verlaagd worden naar € 225.000, ...