Eigen huis of huurhuis, wat maakt gelukkiger?

Eigen huis of huurhuis? Dit maakt je het gelukkigst

Je twijfelt al een tijdje: ga je kopen of huren? Aan beide zitten voor- en nadelen. Een huurhuis gaat gepaard met flexibiliteit, maar tegelijkertijd zie je het geld dat jij betaalt aan huur niet meer terug. Aan een eigen huis zitten meestal iets meer kosten, maar de woning wordt met elke aflossing meer van jou. Wat maakt nou eigenlijk het gelukkigst, een huurhuis of een koophuis? Het Centraal Bureau voor Statistiek zocht het voor je uit.

Ondanks de stress tijdens het aankoopproces en een flinke zoektocht naar de perfecte woning, loont je moeite en geduld wel. 94% van de mensen met een eigen huis is tevreden over hun woning en woonomgeving, tegenover 77% van de huurders. Het meest tevreden zijn de huiseigenaren met lage woonlasten, 95% is zeer tevreden over hun leefomgeving. Bij huurders is dit juist omgekeerd, slechts 74% van de bewoners met lage woonlasten is blij met de woning en woonomgeving.

Minder tevreden

Goed nieuws dus voor mensen met een eigen huis! Wat wel opvalt, is dat huizenbezitters in grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam en Utrecht minder tevreden zijn met hun woonruimte en omgeving dan kopers die woonachtig zijn in een kleinere gemeente. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de grootte van het huis. In grote steden wonen meer mensen in een appartement of flat, terwijl mensen die een meergezinswoning hebben over het algemeen gelukkiger zijn dan mensen die een eengezinswoning bewonen.

Stop met huren, start met wonen!

Twijfel jij nog tussen huren of kopen? Denk eens aan alle voordelen van een koopwoning. Een eigen huis kun je helemaal aanpassen aan jouw wensen. Bovendien bouw je met elke aflossing meer vermogen op in plaats van dat je jouw zuurverdiende geld niet meer terug ziet.

Heb jij de keuze tussen een huurhuis of koophuis gemaakt en kan je wel wat hulp gebruiken bij de aankoop? De experts van Libero Aankoop zijn jou graag van dienst. Wij voeren voor jou gratis onderhandelingen om de bodemprijs te achterhalen. Ben je daarna nog steeds enthousiast? Dan zetten we graag het vervolgtraject voor jou in gang tegen een zeer voordelig tarief.

Word ook gelukkig met jouw eigen huis! Wij zijn altijd bereikbaar voor al jouw vragen over onze diensten en helpen je graag verder. Neem dus gerust contact met ons op, Libero Aankoop staat voor je klaar.

Was dit nuttige informatie?
   
Bedankt voor je input!

 

Ook interessant

Kopen of huren: wat is verstandig? Je hebt de 'samenwoontest' doorstaan en nu wil je echt doorpakken. De eerste vraag die je dient te beantwoorden, is de vraag of je een woning wilt gaa...
Hoe bepaal ik een goed openingsbod? Wanneer je na (wellicht verschillende bezichtigingen) een huis hebt gevonden dat je zou willen kopen, is het tijd voor de onderhandelingen. Je kunt da...
De Onderhandelmakelaar vertelt: Wat maakt een goed... Vorige week hebben we het gehad over waarom je een aankoopmakelaar in zou schakelen. De volgende vraag is dan: wat maakt een goede aankoopmakelaar? Da...
Bod geaccepteerd… en nu? 6 dingen die jij mo... Je bod is geaccepteerd: en nu? Nu is het tijd de aankoop af te ronden. Lees hier alles wat je nog moet regelen nadat jouw bod is geaccepteerd. Bo...