bouwkundige keuring

4 Veelgestelde vragen: hoe zit het met de bouwkundige keuring?

Een bouwkundige keuring is belangrijk tijdens het aankoopproces. Niet alleen voldoe je direct aan je onderzoeksplicht, maar je komt er ook achter of jouw droomwoning echt zo mooi is als het lijkt. Maar wanneer voer je de bouwkundige keuring uit? En wat is een bouwkundige meeloopkeuring? Wij geven antwoord op al jouw brandende vragen.

1. Waarom een bouwkundige keuring?

Als je een woning gaat aankopen, ben je verplicht onderzoek te doen naar de staat van de woning. De bedoeling van deze onderzoeksplicht is dat jij precies weet wat je koopt. Als je zelf een relevante bouwkundige opleiding hebt afgerond, kun je zelf onderzoek doen naar de woning. Heb je geen bouwkundige kennis? Schakel dan altijd een expert in om de bouwtechnische keuring uit te voeren. Zo voorkom je dat je voor nare verassingen komt te staan en niet in jouw recht staat als er eventuele verborgen gebreken worden gevonden. Dit is vooral vervelend na de koop, als je al in jouw nieuwe woning zit. Dan zit je immers aan de woning vast!
Tip: ben jij op zoek naar een goedkope bouwtechnische keuring? Vergelijk bouwkeuring tarieven en vind de goedkoopste bouwkeuring in jouw regio. Je hebt al een bouwkundige voor slechts €150!

2. Wat is een bouwkundige meeloopkeuring?

Bij een bouwkundige meeloopkeuring loop je samen met de bouwkundige door de woning. De bouwkundige vertelt jou mondeling alles over de staat van de woning en je hebt de gelegenheid om alles te vragen. Het verschil met een gewone bouwkundige keuring is dat je achteraf geen rapport ontvangt. Dit is erg voordelig, aangezien je zo flink op de kosten kunt besparen en toch voldoet aan jouw onderzoeksplicht. Bij Libero aankoop zit een bouwkundige meeloopkeuring al standaard in het pakket. Schakel ons nu in en maak je nergens meer zorgen over tijdens het aankoopproces!
Tip: neem tijdens de bouwkundige meeloopkeuring altijd pen en papier mee om de bevindingen van de bouwkundige te noteren. Vaak wil de bouwkundige de belangrijkste punten ook nog wel samengevat op de mail zetten. Hier kun je dus gerust naar vragen.

3. Wanneer bouwkundige keuring uitvoeren?

Een bouwtechnische keuring kan voor of na de onderhandelingen worden uitgevoerd. Maar als je de bouwtechnische keuring al voor de onderhandelingen laat uitvoeren, laat je zien dat je de woning wel heel graag wilt hebben. Dit is nadelig voor je onderhandelingspositie. Je bent immers bereid om al vroeg in het aankoopproces kosten te maken voor deze woning. In onze gratis webinar vertellen we nog veel meer over de beste opties tijdens de onderhandelingen. Schrijf je snel in, want er zijn maar 500 plekken beschikbaar!

4. De woning blijkt meer gebreken te hebben dan gedacht, kan ik opnieuw onderhandelen?

Een bouwkundig onderzoek kan je onderhandelingspositie flink versterken. Blijkt uit het bouwkundig onderzoek dat de staat van de woning slechter is dan verwacht? Dan kun je de bevindingen van de bouwkundige gebruiken als argument gebruiken om de prijs te laten zakken. Wellicht wil de verkoper de woning dan voor een lagere prijs verkopen.

Heb jij nog vragen over het bouwkundig onderzoek? Laat het ons weten in de reacties, we beantwoorden ze graag! Of neem contact met ons middels ons contactformulier of via 088-4303022.

Was dit nuttige informatie?
   
Bedankt voor je input!

 

Ook interessant

Huis bezichtigen – zo laat je een goede indruk ach... Na uren scrollen vind je de woning van je dromen. Je twijfelt geen moment en maakt direct een afspraak voor een bezichtiging. Al snel krijg je last va...
Hoe koop je een huis? Een stappenplan! Een huis kopen is niet iets wat je iedere dag doet. Of het nou je eerste woning is, de tweede of de derde, veel mensen stellen zichzelf de vraag: 'Hoe...
4x Stress bij een huis kopen: zo houd je het hoofd... Ervaar jij stress bij het huis kopen? Je bent lang niet de enige. Nu het aanbod op de toch al krappe huizenmarkt blijft dalen en de vraag stijgt, ligt...
Wat doet een aankoopmakelaar? Waarom een aankoopma... Je hebt besloten dat het tijd is om een woning te gaan kopen. Misschien wordt het jouw eerste woning, maar het kan ook jouw tweede of zelfs derde huis...

2 gedachtes over “4 Veelgestelde vragen: hoe zit het met de bouwkundige keuring?

    1. Hoi Willem,
      Een bouwkundige kan je hier altijd iets over vertellen. Je kunt het beste bij de bouwkundige informeren of hij direct uitsluitsel kan geven over de isolatiewaarde of dat er een extra onderzoek nodig is. Succes!

Comments are closed.