NVM Open Huizen Dag

Zó bezichtig je een huis op de NVM Open Huizen Dag

Wil je een huis kopen? Dan is de NVM Open Huizen Dag op 30 maart aanstaande hét moment om je te oriënteren. Dit is jouw kans om zonder afspraak vrijblijvend woningen te gaan bezichtigen. Maar hoe doe je dat, een huis bezichtigen op zo’n dag als deze? Wij geven je bruikbare tips voor de Open Huizen Dag.

Voorbereiding

1. Bezichtig niet te veel

Vrijblijvend en zonder afspraak bezichtigen op de NVM Open Huizen Dag is natuurlijk erg aantrekkelijk. Waarschijnlijk heb je zelfs al een heel lijstje gemaakt met woningen die je wilt gaan bekijken. Maar pas op, bezichtig niet té veel woningen, je hebt ten slotte maar van 11:00 tot 15:00 de tijd. Maak dus van te voren een keuze, het is beter om minder woningen goed te bezichtigen dan veel woningen heel vluchtig.

2. Stippel een route uit

Maak voor jezelf een lijstje met adressen van de te bezichtigen huizen. Hierna kun je op Google Maps kijken welke huizen dicht bij elkaar zijn en zo een ideale route uitstippelen. Dit is erg handig omdat je reistijd bespaard. Deze tijd kun je weer besteden aan het bezichtigen.

3. Download een checklist huis bezichtigen

Libero Aankoop heeft een handige checklist voor je opgesteld die je mee kunt nemen naar de bezichtigingen. Zo weet je precies waar je op moet letten en kun je de juiste informatie opvragen bij de woningeigenaar. Download de checklist huis bezichtigen gratis!

Op de NVM Open Huizen Dag zelf

1. Neem pen, papier én camera mee

Meerdere huizen bezichtigen op één dag zorgt voor veel nieuwe indrukken. Dan vergeet je al snel belangrijke dingen. Hoorde die mooie tuin nou bij huis twee of bij huis drie? En vond je de buurt van de eerste woning nou niet leuk? Neem dus altijd pen en papier mee, zodat je aantekeningen kunt maken. Daarnaast is het een goed idee om een camera mee te nemen. Een beeld zegt ten slotte meer dan duizend woorden!

2. Eerste indruk

Het huis leek zo mooi op Funda, maar nu je er bent vind je het helemaal niets. Blijf er dan niet hangen omdat je je schuldig voelt en ga gewoon weg. Zo houd je meer tijd over om een huis te bezichtigen dat wel helemaal naar je zin is.

3. Bekijk de buurt goed

Heb je een mooie woning gevonden? Kom dan nog eens terug om de buurt te bekijken, zowel overdag als ’s avonds. Is het hier druk of juist rustig? En sluit dit aan bij jouw wensen? Je wilt ten slotte niet in een drukke uitgaansbuurt wonen met veel geluidsoverlast als je ’s nachts rustig wilt slapen.

Na de Open Huizen Dag

Evalueer de huizen

Na de NVM Open Huizen Dag is het goed om de bezichtigingen te evalueren. Bekijk je foto’s en aantekeningen goed. Zit jouw droomwoning ertussen? Dan kan Libero Aankoop jou helpen om dat mooie huis te bemachtigen. Zeker met de huidige krapte op de woningmarkt is het belangrijk om je goed te laten begeleiden. De verkopende makelaar werkt liever samen met een expert dan met een particulier, aangezien hij dan zeker weet dat het traject na de acceptatie van het bod goed en professioneel verloopt.

Bovendien kun jij als je een aankoopmakelaar inschakelt met al jouw vragen bij hem terecht in plaats van bij de verkopende makelaar. Dit scheelt hem veel werk. Met een aankoopmakelaar vergroot jij jouw kansen om de woning te bemachtigen dan ook aanzienlijk.

Voorkom dat jij jouw droomwoning misloopt! Ervaar de voordelen van de aankoopmakelaar zelf door contact op te nemen met de experts van Libero Aankoop. Wij staan ook ’s avonds en in het weekend klaar om jouw vragen te beantwoorden en snel te handelen als dat nodig is.

Heb jij nog meer tips voor de NVM Open Huizen Dag? Laat het ons weten!

Was dit nuttige informatie?
   
Bedankt voor je input!

 

Ook interessant

De beste voorbereiding voor de NVM Open Huizen Dag Morgen staat de NVM Open Huizen Dag weer op de agenda. De dag waarop je zonder afspraak en geheel vrijblijvend verschillende woningen kunt bekijken en...
Let op! De fiscale uitzondering van de Starterslen... Het einde van de fiscale uitzondering van de Starterslening is in zicht. Ben jij een starter en wil jij nog graag gebruik maken van deze uitzondering?...
De Onderhandelmakelaar in de media De woningmarkt is aangetrokken en ook de zaken van De Onderhandelmakelaar (per 17 januari 2017: Libero Aankoop) lopen goed. Zo is het aantal aankopen ...
Bod geaccepteerd… en nu? 6 dingen die jij mo... Je bod is geaccepteerd: en nu? Nu is het tijd de aankoop af te ronden. Lees hier alles wat je nog moet regelen nadat jouw bod is geaccepteerd. Bo...

2 gedachtes over “Zó bezichtig je een huis op de NVM Open Huizen Dag

  1. Hi Jacqueline,

   Goede vraag! Wij helpen altijd maar één particulier bij de aankoop van dezelfde woning, zodat er geen dubbele belangen ontstaan. Hierbij gaan we in zee met de persoon die ons als eerste benadert. Mocht je nog meer vragen hebben, stel ze gerust.

   Groetjes,
   Roxanne – Libero Aankoop

Comments are closed.