Afbeelding van een rij woningen

Bezichtig jouw droomwoning

Op zaterdag 2 April is het weer zover. De NVM Open Huizen Dag, bezichtig jouw droomwoning! Want tijdens deze dag staan bij veel huizenverkopers de deuren open. In een blog van een paar weken terug hebben we al aandacht besteed aan hoe de Open Huizen Dag nu eigenlijk werkt. Wanneer je jouw route hebt uitgestippeld en je staat klaar om de woningen te bezichtigen, kan het verstandig zijn om eerst deze bezichtigingstips nog even goed door te lezen.

Voorbereiding

Bij het bezichtigen van woningen is het erg belangrijk om goed voorbereid op pad te gaan. Dan verklein je de kans dat je verblind wordt door de mooie onderdelen van de woning en dat je dan dingen over het hoofd gaat zien. Foto’s geven vaak een vertekend beeld van de woning, houd daarom je ogen goed open en neem alles in je op. Ook is het erg verstandig om iemand mee te nemen naar de bezichtiging. Met twee zie je altijd meer dan alleen.

Checklist

Een checklist meenemen kan heel veel extra inzichten geven. Ga alles na wat er op de lijst staat en stel ook vragen aan de verkopende partij. Zo vergeet je de belangrijke vragen niet. Met behulp van de checklist kun je achteraf ook weer gemakkelijk de informatie over de woningen erbij pakken. Al helemaal als je meerdere woningen op de Open Huizen Dag gaat bezichtigen, heb je een handig overzicht van de woningen.

Buurt of wijk

Neem ook eens een kijkje in de buurt of wijk. Zo zie je of er voldoende voorzieningen zijn in de omgeving, hoe rustig of druk de buurt is en of er genoeg parkeerplaatsen zijn. Als je dan toch buiten bent, kun je meteen de woning van de buitenkant in je opnemen. Hoe staan de woning en de tuin ten opzichte van de zon? Hoe is de staat van het dak en is de woning van buiten goed onderhouden? Deze vragen kunnen medebepalend zijn of jij de woning wilt aankopen of niet.

Hulpmiddelen meenemen

Het is verstandig om een aantal hulpmiddelen mee te nemen naar een bezichtiging. Neem een meetlint mee om alle ruimtes op te meten. Neem ook pen en papier mee om je gevonden afmetingen te noteren. Maak er een kleine plattegrond van om het plaatje compleet te maken. Neem ook een camera of telefoon mee voor het maken van foto’s. Maak foto’s van dingen die jou opvallen, zowel positief als negatief. Dit kan later goed van pas komen bij de keuze of je de woning aan wilt schaffen of niet.

Interieur

Laat je vooral niet afleiden door het interieur van de verkopende partij, maar probeer de ruimte leeg voor te stellen. Dan krijg je een betere indruk van de woning. Passen jouw meubels in deze ruimte?
Ga er van te voren ook niet vanuit dat de vloeren en muren al de kleur hebben van jouw wensen. Wanneer dit wel jouw smaak is, heb je geluk en is het mooi meegenomen. De keuken en badkamer zijn daarentegen wel belangrijk. Deze pas je namelijk minder gemakkelijk aan.

Enthousiasme

Wanneer je erg enthousiast bent over een woning is het belangrijk om dit niet te veel te laten merken. Dit kan in je nadeel werken op het moment dat je wilt gaan onderhandelen. De verkopende partij heeft vaak al gauw door dat je enthousiast bent. In dat geval zal de verkopende partij minder gemakkelijk zakken met de prijs tijdens de onderhandelingen, waardoor jij meer moet gaan betalen voor jouw droomwoning. Wees ook niet te negatief over de woning, dit komt de relatie met de verkopers niet ten goede.

BlogE-bookBezichtiging

Bezichtig jouw droomwoning met deze handige tips!

Hieronder vind je nog wat handige tips die we voor jou op een rijtje hebben gezet:
Checklist.
– Woensdag 30 maart is er een online training ‘De Gouden Aankooptips’. Hier krijg je nog meer tips voor tijdens de bezichtiging en het aankopen van jouw droomwoning.
– Nog meer tips nodig? Lees het boek ‘Woning kopen? De gouden tips’ van Korné Pot.

Ben je na de bezichtiging tot over je oren verlieft en weet je zeker dat dit jouw droomhuis is? De aankoopmakelaars van ‘Libero Aankoop’ willen net zo lief als jij de laagste prijs tevoorschijn toveren. Vraag een gratis adviesgesprek om te kijken wat wij voor jou kunnen betekenen.

Was dit nuttige informatie?
   
Bedankt voor je input!

 

Ook interessant

3 x nooit doen bij bieden op een huis met vanafpri... Je ziet het steeds meer: woningen met een vanafprijs. Bij huizen met een bieden vanaf prijs is er een soort minimumbedrag vastgesteld. Het is de bedoe...
Maak kennis met onze woningassistent Ken je dat, je bent uren aan het zoeken naar de juiste informatie en het eindresultaat is niet bepaald om te juichen? Dit kan heel frustrerend zijn, h...
Huis kopen? Alleen met deze gouden tips Wil je een huis kopen? Dan heb je een hele goede voorbereiding nodig. Libero Aankoop vertelt welke stappen je moet doorlopen en geeft een stapel slimm...
Hoe gaat het aankoopproces? De zoektocht naar jouw droomwoning kan enorm veel tijd kosten. Want hoe weet je nou voor de volle honderd procent zeker dat dit de woning is waar jij ...