stadwonen

Hoe kom je aan een huis op de krappe Amsterdamse huizenmarkt?

Oververhit, dat is het sleutelwoord van de Amsterdamse huizenmarkt. De prijzen zijn ten opzichte van vorig jaar maar liefst 21% gestegen en het aanbod blijft maar dalen. Een huis kopen in Amsterdam is moeilijker dan ooit, hoe bemachtig je dan toch jouw droomwoning? En hoe ziet de ontwikkeling van huizenprijzen in Amsterdam er uit?

Stijging huizenprijzen Amsterdam

Sinds 2015 is er een sterke stijging van huizenprijzen in Amsterdam. Wil je een huis kopen in Amsterdam? Dan betaal je gemiddeld € 417.000. Ter vergelijking, in het eerste kwartaal van 2013 moest je gemiddeld 219.000 euro afrekenen. Ruim 25% van deze huizen gingen boven de vraagprijs weg en nog eens 14% van de huizen gingen voor de vraagprijs weg. Nu zitten hier natuurlijk ook grote villa’s en vrijstaande huizen bij, met goed zoeken is het zeker mogelijk om een starterswoning te vinden in een lagere prijsklasse.

Ontwikkeling huizenprijzen Amsterdam

Waarom is er zo’n sterke stijging van huizenprijzen in Amsterdam? Het aanbod blijft dalen, terwijl steeds meer mensen een huis willen kopen in Amsterdam. Hier wordt gretig gebruik van gemaakt door beleggers en rijke particulieren. Zij kregen door dat er enorm veel geld te verdienen valt op de Amsterdamse huizenmarkt en kopen dan ook regelmatig huizen op. Vaak hebben zij genoeg geld om de woning direct contant af te rekenen, waardoor er geen voorbehoud van financiering nodig is. Dit geeft hen een voorsprong op de doorsnee consument, ontbindende voorwaarden brengen immers een stukje onzekerheid voor de verkopende partij met zich mee. De verkopende makelaar zal een bod zonder voorbehoud van financiering dus eerder accepteren. Dit zorgt voor een flinke ontwikkeling van de huizenprijzen in Amsterdam.

Dalend aanbod

De doorsnee huizenkoper met een normaal inkomen peinst er vanwege de stijging van de huizenprijzen in Amsterdam dan ook niet over om te verhuizen. Het aanbod op de Amsterdamse huizenmarkt is ten opzichte van vorig jaar 27,7% gedaald. De woningen die wel in de verkoop gaan, zijn in no-time vergeven. In 2014 stond een huis gemiddeld 100 dagen te koop, nu is dat nog maar 25 dagen.

Kan ik nog wel een huis kopen in Amsterdam?

Een huis kopen in Amsterdam is dus moeilijker dan ooit. Er zijn vaak heel veel gegadigden voor een woning, dus jij moet zorgen dat de woning jou gegund wordt. Dit is een van de grootste voordelen van een aankoopmakelaar. De verkopende makelaar werkt liever samen met een expert dan met een particulier, aangezien hij dan zeker weet dat het traject na de acceptatie van het bod goed en professioneel verloopt. Bovendien kun jij met al jouw vragen bij de aankoopmakelaar terecht in plaats van bij de verkopende makelaar. Dit scheelt hem veel werk. Met een aankoopmakelaar vergroot jij jouw gunfactor aanzienlijk. Een huis kopen in Amsterdam zonder aankoopmakelaar is door de gigantische concurrentie dus vrijwel onmogelijk.

Maar verdiep je ook eens in de andere voordelen van een aankoopmakelaar. Zeker als je een huis wilt kopen in Amsterdam is het belangrijk dat je een expert inschakelt om jezelf te beschermen tegen de gekte op de huizenmarkt. De kans is groot dat je al snel te veel financiële risico’s neemt. De experts van Libero Aankoop kunnen jou goed begeleiden bij het snel neerleggen van het juiste bod afgestemd op jouw persoonlijke situatie.

Voorkom dat jij jouw droomwoning misloopt en de dupe wordt van de concurrentie op de Amsterdamse huizenmarkt! Ervaar de voordelen van de aankoopmakelaar zelf door contact op te nemen met de experts van Libero Aankoop. Wij staan ook ’s avonds en in het weekend klaar om jouw vragen te beantwoorden en snel te handelen. Onze aankoopexperts kunnen, indoien nodig, zelfs binnen één uur al een bod uitbrengen!

Was dit nuttige informatie?
   
Bedankt voor je input!

 

Ook interessant

Wat is een hypotheek? Bereken jouw maximale hypoth... Jij hebt besloten dat het tijd is geworden om een huis te gaan kopen. Jouw huidige woning is eigenlijk te klein (of juist te groot) geworden, of je wi...
Het bestemmingsplan Op iedere woning en op ieder stukje grond zit een bestemmingsplan. Dit kan variëren van woongebied tot industrie tot natuurgebied. Maar wat is een bes...
Makelaarsverhalen: kans maken op een krappe woning... De huidige woningmarkt is in slechts enkele zinnen samen te vatten...Tientallen liefhebbers voor één woning is allang geen uitzondering meer, woningen...
Huis gekocht, maar de reacties zijn negatief! Je hebt een huis gekocht en bent helemaal in de wolken! Jij vindt dat je een goede aankoop hebt gedaan. Na een succesvolle onderhandeling heeft de aan...

2 gedachtes over “Hoe kom je aan een huis op de krappe Amsterdamse huizenmarkt?

  1. Leuk artikel! De markt in onze hoofdstad is zeker oververhit. Een aankoopmakelaar kan de uitkomst bieden. Door het brede netwerk is een aankoopmakelaar net iets eerder op de hoogte van het aanbod in de stad.

Comments are closed.