3x waarom een aankoopmakelaar bij nieuwbouw onmisbaar is!

Ga je een nieuwbouwhuis kopen? Dan is er een grote kans dat je straks echt de woning van jouw dromen bezit! Nieuwbouw kopen klinkt vergeleken met het kopen van een bestaande woning best wel simpel eigenlijk, maar vergis je niet! Ook bij de aankoop van een gloednieuw huis is goede begeleiding praktisch onmisbaar. Wij geven drie redenen waarom een aankoopmakelaar bij nieuwbouw zo ontzettend handig is.

1. Een aankoopmakelaar onderhandelt voor jou

We horen je haast denken: Bij een nieuwbouwwoning staat de prijs toch al vast? Dat is inderdaad in sommige gevallen zo. Er is echter zo nu en dan ‘gewoon’ ruimte om te onderhandelen en dat kan een aankoopmakelaar als de beste. Hij of zij weet precies welke tactiek het beste werkt en hoe de bodemprijs bereikt kan worden. Want dat is uiteindelijk wat jij het liefst hebt: zo min mogelijk betalen voor jouw droomwoning. Door een aankoopmakelaar in het aankoopproces te betrekken, maak je veel meer kans op jouw droomwoning, betaal je minder en wordt je sneller serieus genomen.

2. Een aankoopmakelaar weet alles van nieuwbouw kopen

Onderhandelen is gelukkig niet het enige waar een aankoopmakelaar goed in is. Een aankoopmakelaar weet alles van het proces waar jij nu middenin zit. Van de vraagprijs tot de koopakte en van taxatie tot notaris, een aankoopmakelaar van Libero Aankoop helpt je overal bij. Daarnaast is het altijd handig om een expert aan jouw kant te hebben staan die met jou meedenkt en volledig in jouw belang kan denken. Bij dat meedenken hoort natuurlijk alvast een lijstje met aandachtspunten voor als je daadwerkelijk een nieuwbouwwoning gaat kopen:

  • Meerwerk;
  • Bouwrente;
  • Opleveringskeuring.

Dit zijn aandachtspunten die specifiek voor nieuwbouwwoningen zijn. Uiteraard moet je nog denken aan de gebruikelijke punten voor de aankoop van een huis.

3. Een aankoopmakelaar kent de omgeving als zijn broekzak

Als aankoopmakelaar kom je in de huidige overspannen woningmarkt absoluut niet weg met globale kennis van de wijk waar jij wilt wonen, hij of zij moet eigenlijk een wandelende Funda-gids zijn. Gelukkig is dat vaak wel het geval en weet de aankoopmakelaar precies over welke nieuwbouwwoning jij het hebt. Voor de zaken die op locatie geregeld moeten worden, regelt een aankoopmakelaar van Libero Aankoop locale experts. Let op: dit is niet bij alle aankoopmakelaars het geval!

Ben jij al druk aan het oriënteren op de woningmarkt om jouw favoriete nieuwbouwproject te vinden? Libero Aankoop kan je op weg helpen. In ons gratis e-book over het kopen van een nieuwbouwwoning vertellen we alles wat je moet weten om succesvol de woningmarkt op te gaan. Download hem vandaag nog!

Was dit nuttige informatie?
   
Bedankt voor je input!

 

Ook interessant

De situatie op de woningmarkt: grootste stijging h... In oktober kwam iedereen weer terug van vakantie. Dat was te merken op de huizenmarkt, want de woningen gingen afgelopen maand weer als warme broodjes...
Aankoopmakelaar in nieuwe Dikke van Dale Enkele jaren geleden was het begrip 'Aankoopmakelaar' nog amper bekend in Nederland. We kenden allemaal makelaars en taxateurs, maar een specifieke aa...
Nieuwbouw kopen, hoe zit dat? Bestaande woning of nieuwbouwhuis kopen? Vraag jij je dit ook wel eens af? Beide opties hebben zowel hun voor- als nadelen. Dit keer richten we ons op...
Nieuwbouwwoning kopen wordt onbetaalbaar De huizenprijzen van nieuwbouwwoningen stijgen naar ongekende hoogte, terwijl de prijsstijging bij bestaande woningen juist afvlakt. Lees in dit blog ...