3x waarom een aankoopmakelaar bij nieuwbouw onmisbaar is!

Ga je een nieuwbouwhuis kopen? Dan is er een grote kans dat je straks echt de woning van jouw dromen bezit! Nieuwbouw kopen klinkt vergeleken met het kopen van een bestaande woning best wel simpel eigenlijk, maar vergis je niet! Ook bij de aankoop van een gloednieuw huis is goede begeleiding praktisch onmisbaar. Wij geven drie redenen waarom een aankoopmakelaar bij nieuwbouw zo ontzettend handig is.

1. Een aankoopmakelaar onderhandelt voor jou

We horen je haast denken: Bij een nieuwbouwwoning staat de prijs toch al vast? Dat is inderdaad in sommige gevallen zo. Er is echter zo nu en dan ‘gewoon’ ruimte om te onderhandelen en dat kan een aankoopmakelaar als de beste. Hij of zij weet precies welke tactiek het beste werkt en hoe de bodemprijs bereikt kan worden. Want dat is uiteindelijk wat jij het liefst hebt: zo min mogelijk betalen voor jouw droomwoning. Door een aankoopmakelaar in het aankoopproces te betrekken, maak je veel meer kans op jouw droomwoning, betaal je minder en wordt je sneller serieus genomen.

2. Een aankoopmakelaar weet alles van nieuwbouw kopen

Onderhandelen is gelukkig niet het enige waar een aankoopmakelaar goed in is. Een aankoopmakelaar weet alles van het proces waar jij nu middenin zit. Van de vraagprijs tot de koopakte en van taxatie tot notaris, een aankoopmakelaar van Libero Aankoop helpt je overal bij. Daarnaast is het altijd handig om een expert aan jouw kant te hebben staan die met jou meedenkt en volledig in jouw belang kan denken. Bij dat meedenken hoort natuurlijk alvast een lijstje met aandachtspunten voor als je daadwerkelijk een nieuwbouwwoning gaat kopen:

  • Meerwerk;
  • Bouwrente;
  • Opleveringskeuring.

Dit zijn aandachtspunten die specifiek voor nieuwbouwwoningen zijn. Uiteraard moet je nog denken aan de gebruikelijke punten voor de aankoop van een huis.

3. Een aankoopmakelaar kent de omgeving als zijn broekzak

Als aankoopmakelaar kom je in de huidige overspannen woningmarkt absoluut niet weg met globale kennis van de wijk waar jij wilt wonen, hij of zij moet eigenlijk een wandelende Funda-gids zijn. Gelukkig is dat vaak wel het geval en weet de aankoopmakelaar precies over welke nieuwbouwwoning jij het hebt. Voor de zaken die op locatie geregeld moeten worden, regelt een aankoopmakelaar van Libero Aankoop locale experts. Let op: dit is niet bij alle aankoopmakelaars het geval!

Ben jij al druk aan het oriënteren op de woningmarkt om jouw favoriete nieuwbouwproject te vinden? Libero Aankoop kan je op weg helpen. In ons gratis e-book over het kopen van een nieuwbouwwoning vertellen we alles wat je moet weten om succesvol de woningmarkt op te gaan. Download hem vandaag nog!

Was dit nuttige informatie?
   
Bedankt voor je input!

 

Ook interessant

Bod uitbrengen op een huis: Hoeveel bieden onder d... De meest gestelde vraag bij het kopen van een woning is toch wel: “Hoeveel kun je onder de vraagprijs bieden?” Het is namelijk voor een starter of lee...
Libero Aankoop vertelt: Hoe gaat nou dat biedingsp... Je hebt de woning van je dromen gevonden. Die wil je aankopen, dus zul je een bod moeten uitbrengen. Een aankoopmakelaar helpt je daar graag bij. We l...
Makelaarsverhalen – Hoe eerdere ervaringen m... Regelmatig krijg ik de vraag of een aankoopmakelaar wel nut heeft bij de aankoop van een woning. Het gaat dan met name om woningen in steden als Amste...
Alles wat je moet weten over woningruil van koopwo... Als je een nieuwe woning wilt kopen, is het vaak verstandig om eerst te wachten tot je je oude huis verkocht hebt. Je wilt immers niet met dubbele woo...